ГоловнаПолітика

БПП проголосує за закон Парубія про ЦВК, - Герасимов

Фракція президента готова підтримати закон уже сьогодні.

БПП проголосує за закон Парубія про ЦВК, - Герасимов
Фото: Макс Требухов

Фракція "Блоку Петра Порошенка" в парламенті проголосує за закон Парубія про збільшення кількості членів ЦВК. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент LB.ua.

"Законопроект спікера Андрія Парубія про збільшення кількості членів ЦВК уже зареєстровано, він дуже простий і за нього можна голосувати відразу за основу і в цілому. БПП виступає за будь-які конструктивні дії, які дозволять сформувати нову ЦВК і виконати наші обіцянки", - заявив Герасимов.

Політик зазначив, що фракція БПП уже обговорила цю законодавчу ініціативу спікера на засіданні.

"Ми дуже сподіваємося, що вже сьогодні законопроект буде розглянуто профільним комітетом, і ми побачимо його в залі. Коли він з'явиться в залі, впевнений, уся наша фракція підтримає закон", - сказав він.

Нагадаємо, спікер Андрій Парубій зареєстрував проект закону про збільшення кількості членів ЦВК пропорційно до фракцій і депутатських груп.

У нинішньому складі ЦВК залишилося тільки два члени з 15, чий термін повноважень не минув. Це Олег Діденко і Катерина Махніцька. Кандидатури на посади нових членів Центрвиборчкому були подані президентом 5 лютого 2018 року, але депутати досі не змогли їх призначити. Президент вніс на 13 вакантних місць 14 кандидатів. При цьому фракція "Опозиційного блоку" не представлена жодним кандидатом.

5 липня під час рейтингового голосування питання про звільнення і призначення членів ЦВК підтримали тільки 189 нардепів. Відмова Ради голосувати за зміну членів ЦВК пов'язана з побоюваннями, що більшість нового складу буде підконтрольною президентові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram