ГоловнаПолітика

Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт, - Денісова

"Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться".

Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт, - Денісова
Владимир Балух
Фото: Крым.Реалии

Політв'язень український активіст Володимир Балух написав заповіт. Як повідомила омбудсмен Людмила Денісова, стан здоров'я українця погіршився, і він вирішив скласти заповіт на випадок своєї смерті.

Омбудсмен повідомила, що Балуха побили співробітники СІЗО в Сімферополі через його наміри розповісти адвокатові про стан свого здоров'я.

"Після фізичної розправи співробітники слідчого ізолятора посадили ув'язненого перед відеокамерою і змусили сказати, що в нього все гаразд, проблем зі здоров'ям немає і ставлення до нього хороше. Підкреслюю: це постановка. І тому я хочу почути всю правду тільки з уст Володимира Балуха", - написала Денісова.

Омбудсмен наголошує, що професійні медики досі не оглянули ув'язненого.

"Зараз Володимир Балух непокоїться: попросив привести до нього нотаріуса. Як і Сенцов, він напише заповіт на випадок смерті. Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і в колонію він уже не доїде", - написала вона.

Денісова закликає російського омбудсмена Тетяну Москалькову негайно допустити її до Балуха та забезпечити надання йому кваліфікованої медичної допомоги.

Нагадаємо, напередодні про погіршення здоров'я Балуха повідомив архієпископ Климент, якого допустили до політв'язня.

Ув'язнений у Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокове голодування з 19 березня 2018 року. 1 вересня, на 167-й день голодування, стан його здоров'я сильно погіршився. Український омбудсмен Людмила Денісова домагається зустрічі з політв'язнем, але поки що безуспішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram