ГоловнаПолітика

Клімкін заявив про масовані кібератаки на Фанар та екзархів

"От дійсно, для тих, хто за цим стоїть, немає нічого святого!"

Клімкін заявив про масовані кібератаки на Фанар та екзархів
Фото: Ukrinform

Міністр закордонних справ Павло Клімкін поділився враженнями від зустрічі з екзархами Вселенського патріархату. Зокрема, він заявив про масовані кібератаки на Вселенський патріархат.

Про це глава МЗС повідомив у Facebook.

"Багато вражень та емоцій після першої зустрічі з екзархами його всесвятості Вселенського патріарха. Найближчим часом обов'язково поділюся з вами ідеями і думками. Однак про одне хочу сказати вже зараз. Останнім часом і на Фанар, і на Вселенський патріархат, і на самих екзархів відбуваються масовані кібератаки. От дійсно, для тих, хто за цим стоїть, немає нічого святого!" - написав міністр.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій призначив двох екзархів для підготовки надання Томосу про автокефалію УПЦ. РПЦ вважає призначення константинопольських екзархів у Київ грубим вторгненням на свою територію.

У понеділок, 17 вересня, архієпископ Памфілійський Данило зі Сполучених Штатів і єпископ Едмонтонський Іларіон з Канади розпочали свою місію. Екзархи свою першу зустріч провели з президентом Петром Порошенком на Банковій.

Екзархи також привезли зі собою листа Варфоломія до Порошенка, в якому він знову підтвердив намір дарувати автокефалію Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram