ГоловнаПолітика

Грошове забезпечення українського солдата має становити не менш ніж 10 тис. гривень, - Порошенко

Фінансування ЗСУ збільшено втричі.

Грошове забезпечення українського солдата має становити не менш ніж 10 тис. гривень, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Фінансування Збройних сил України збільшено майже втричі, а з 1 січня 2019 року український солдат повинен отримувати не менш ніж 10 тис. гривень.

Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу "Суспільне телебачення" Кропивницького, передає прес-служба глави держави.

За словами президента, вже були представлені нові показники державного бюджету, які розглядалися на засіданні Ради національної безпеки і оборони. За результатами засідання РНБО були зроблені необхідні доручення Уряду.

підписав свою вимогу, що у нас на сьогодні рівень оплати праці, рівень грошового забезпечення українського вояка повинен бути вищим за середню заробітну плату промисловості. Та за моїм наполяганням у Збройних Силах України солдат повинен з 1 січня одержувати не менш ніж 10 тис. гривень", - розповів глава держави.

Президент наголосив, що Збройні Сили є гордістю України і на військовому параді до Дня незалежності було продемонстровано нове обличчя української армії.

"Вся країна, весь український народ і я, як Президент, пишаюся українською армією, пишаюся українськими вояками і пишаюся Україною", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, 14 вересня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про спрямування на потреби сектора безпеки і оборони 5% ВВП в 2019 році.

Раніше повідомлялося, що оборонний бюджет України в 2019 році досягне 200 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram