ГоловнаПолітика

Янукович скористається правом останнього слова, - адвокат

Суд зараз на стадії дебатів.

Янукович скористається правом останнього слова, - адвокат
Фото: 112

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Олександр Байдик повідомив, що Янукович скористається правом останнього слова. Про це повідомляє РБК-Україна.

"Янукович скористається правом останнього слова. Ми сьогодні про це будемо говорити, можливо, суд нам надасть таку можливість. Відповідні клопотання буде подано. Якщо суд надасть таку можливість, то за допомогою відеоконференції. Я думаю, що він особисто не зможе бути присутнім у зв'язку з ситуацією з безпекою. Троє адвокатів на цей час вийшли зі справи, наскільки мені відомо", - розповів адвокат.

Нагадаємо, минулого тижня Оболонський районний суд Києва продовжив дебати у справі Януковича. 16 серпня під час дебатів у справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича прокуратура попросила суд засудити обвинуваченого до 15 років позбавлення волі.

Януковичу інкримінують держзраду (ч. 1 ст. 111 КК), пособництво в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст . 437 КК). Його судять заочно, тому що він переховується від правосуддя на території РФ. Зазначимо, що суд намагався перейти до дебатів ще 3 травня, але повернувся до допитів свідків за клопотанням захисту Януковича. Пізніше адвокати екс-президента декілька разів зривали дебати.

Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram