ГоловнаПолітика

Чеське видавництво виправило атласи з "російським" Кримом

У виправленому виданні півострів належить Україні.

Чеське видавництво виправило атласи з "російським" Кримом
Фото: twitter/YPerebyinis

Чеське видавництво, яке раніше випустило навчальні атласи, на яких анексований Крим позначено як "спірну територію", виправило помилки у своїх виданнях, тепер півострів показано як українську територію. Про це 17 вересня повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

"Після протесту посольства і відкликання рекомендацій Міносвіти Чеської Республіки на використання атласу як навчального посібника чеське видавництво Kartografie Praha виправило помилки у своїх картах. Тепер сумнівів у тому, чий Крим, більше не виникає. На фото: карти до і після", - написав український посол у Твіттері, опублікувавши відповідні ілюстрації.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Міносвіти Чехії повідомило, що відкликало дозвіл на новий шкільний атлас світу після скарг України і Грузії. Пізніше стало відомо, що в одному з магазинів столиці Угорщини Будапешта вилучили з продажу географічні карти, на яких був некоректно зображений анексований Крим.

У лютому 2016-го Україна зажадала від чеського видавництва виправити карту з "російським" Кримом у "Футбольному атласі світу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram