ГоловнаПолітика

Верховний Суд відхилив позов адвокатів Савченко про зняття недоторканності

Апеляцію можна подати на розгляд Великої палати ВСУ.

Верховний Суд відхилив позов адвокатів Савченко про зняття недоторканності
Фото: Сергей Нужненко

Верховний Суд визнав законним дозвіл Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко. Про це йдеться в рішенні суду від 11 вересня 2018 року.

Адвокати Савченко оскаржили у Верховному Суді процедурні питання, що стосуються голосувань у справі Савченко 22 березня. Йдеться про те, що генпрокурор під час своєї доповіді не пояснив, яке з трьох подань щодо Савченко розглядається, потім рішення комітету було внесено в парламент без проходження погоджувальних процедур, а саме голосування відбулося без попереднього зачитування подань Генпрокуратури.

Верховний Суд вирішив, що процедурні відхилення є несуттєвими і відмовив у задоволенні позову в повному обсязі. Рішення може бути оскаржене у Великій палаті протягом 30 днів.

Нагадаємо, 22 березня Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дозволила її арешт і взяття під варту. Після цього генпрокурор Юрій Луценко вручив підозру Савченко в присутності адвоката.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч .3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram