ГоловнаПолітика

Поліція: мер одного з передмість Києва зібрав банду рекетирів

Сімох фігурантів злочинної організації затримали під час спецоперації.

Національна поліція у вихідні провела операцію із затримання банди рекетирів, яку, ймовірно, зібрав голова Гостомельської селищної ради Юрій Прилипко.

Про це повідомила прес-служба поліції.

Злочинців вирахували в рамках розслідування збройного нападу на військовослужбовців Національної гвардії, яке відбулося наприкінці 2017 року в Бучі, а також побиття голови громадської організації "Спілка воїнів-учасників АТО селища Гостомель". Провадження кваліфікували за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу.

Під час слідства було встановлено, що в Києві та Київській області діє стабільна ієрархічна злочинна група, до складу якої входять колишні спортсмени та рецидивісти.

Зібрав їх голова однієї з селищних рад Київської області для вирішення особистих інтересів. Його найближчий соратник і лідер злочинної групи - 37-річний раніше судимий житель Київської області. Підтримку банді забезпечував так званий "смотрящий" по місту Ірпінь.

Слідчі встановили щонайменше три злочинні епізоди цієї банди: вимагання 58 тис. доларів у чоловіка за нібито невиконані ремонтні роботи; вимагання 50 тисяч доларів і пограбування бізнесвумен з Ірпеня; стрілянина з завданням тілесних ушкоджень військовослужбовцям Національної гвардії.

Сімох фігурантів злочинної організації, в тому числі лідера, затримали під час спецоперації, в якій брали участь Департамент внутрішньої безпеки, Головне слідче управління, карний розшук Києва, КОРД і Департамент патрульної поліції.

Проведено 34 обшуки за місцем проживання учасників ОЗГ і в службовому кабінеті викритого голови селищної ради. У зловмисників знайшли велику кількість зброї, патронів, вилучені мобільні телефони, готівку в іноземній валюті, дорогі автомобілі.

До суду направлено клопотання про арешт затриманих за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 4 ст. 189 (вимагання).

Ім'я селищного голови не вказують, але видання "Громада Приірпіння" повідомляє, що йдеться про мера Гостомеля Юрія Прилипка.

Він також проходить підозрюваним у розтраті понад 700 тис. гривень, призначених для ремонту доріг.

25 липня прокуратура Києва провела обшук у будинку і робочому кабінеті Прилипка, а також на підприємстві ТОВ "Асфальтобетонник", яке виконувало ремонт доріг у Гостомелі. Компанія постійно вигравала тендери на ремонт доріг за рахунок місцевого бюджету або субвенції, але через неякісні ремонти гроші виділяють знову і знову.

24 серпня Прилипкові повідомили про підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram