ГоловнаПолітика

У Москві затримали двох учасниць акції на підтримку Сенцова

Жінки вимагали обміну громадян РФ, ув'язнених в Україні, на українських політв'язнів.

У центрі російської столиці на Манежній площі затримали двох осіб через пікет на підтримку українського політв'язня Кремля Олега Сенцова.

За даними ОВД-Инфо, затримали Тетяну Шапіро та Гаяне Петросян, які по черзі стояли в одиночних пікетах на підтримку українського режисера із закликом обміняти громадян РФ, ув'язнених в Україні, на українських політв'язнів. 

Фото: твиттер Татьяны Дорутиной ‏

За словами активіста Костянтина Котова, поліція аргументували затримання тим, що жінки пікетували поряд з резиденцією президента РФ. Активіст уточнює, що акція відбувалася поряд з нульовим кілометром і Державним історичним музеєм.

Затриманих відвезли до відділу поліції «Китай-город». На Гаяне Петросян склали протокол за статтею про порушення правил проведення акції (ч. 5 ст. 20.2 КоАП), потім жінку відпустили з відділу.  

Фото: твиттер Татьяны Дорутиной ‏

Видання зазначає, що Тетяну Шапіро і Костянтина Котова затримували на акції на Чистих прудах у сотий день голодування Олега Сенцова. До цього Котова затримували за наклейку на автозаку на підтримку Олега Сенцова.

Політв'язень Олег Сенцов голодує 125-й день з вимогою звільнити всіх українців, які утримуються в Росії з політичних мотивів. Родичі Сенцова заявляють про суттєве погіршення його здоров'я.

5 вересня представники Росії в гуманітарній підгрупі ТКГ відмовилися обговорювати питання обміну громадян РФ, ув'язнених в Україні, на українських політв'язнів.

При цьому, вже 22 громадян РФ звернулися до Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українців. Однак Росія ніяк не відреагував на ці звернення.

Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "Л/ДНР" на Донбасі відбувся 27 грудня минулого року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram