ГоловнаПолітика

НАБУ має особисту неприязнь до Омеляна, - Павло Пинзеник

На його думку, більшість ініційованих НАБУ кримінальних проваджень були "абсолютно політично мотивованими".

НАБУ має особисту неприязнь до Омеляна, - Павло Пинзеник
Павло Пинзеник
Фото: realist.online

Представник фракції "Народний фронт", в.о. голови регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник вважає, що Національне антикорупційне бюро має особисту неприязнь до міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам.

Пинзеник зазначив, що має особистий досвід роботи з представниками НАБУ, зокрема в питаннях розслідування проваджень за статтями, що передбачають кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, недостовірне декларування тощо.

На його думку, більшість ініційованих НАБУ кримінальних проваджень були "абсолютно політично мотивованими".

"Моє чітке переконання: за кілька років роботи НАБУ практично в кожному випадку - це абсолютно політизований процес", - заявив Пинзеник.

"У випадку з Омеляном він і сам це підтверджує, у НАБУ виникло, скажімо так, особисте неприйняття його позиції у зв'язку з тим, що він з'явився в процесі над іншим нашим колегою Миколою Мартиненком і висловив готовність узяти його на поруки. Національне антикорупційне бюро в особі його керівництва, на жаль, сприймає такі речі дуже особисто, переводить їх на рівень особистих образ і роками намагається щось знайти на людину, яка їм особисто не подобається. Як на мене, це, м'яко кажучи, неконструктивно", - пояснив Пинзеник.

Він також висловив упевненість, що Омелян доведе свою правоту.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Омеляну про підозру. Йому закидають незаконне збагачення (ч.3 ст.368-2 КК) і декларування недостовірної інформації (ст.366-1 КК).

Сам міністр заявив, що кримінальне провадження на нього з'явилося після того, як він серед інших представників "Народного фронту" висловив бажання взяти на поруки Миколу Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram