ГоловнаПолітика

Тимошенко зустрілася зі спецпредставником Держдепу США

Зустріч відбулася у рамках 15-тої щорічної зустрічі "Ялтинської європейської стратегії".

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, інформує прес-служба "Батьківщини".

"Сторони обговорили ситуацію в Україні і військову агресію Росії на сході України, можливі шляхи закінчення війни і досягнення стійкого миру на Донбасі і питання двостороннього співробітництва між США і Україною", - йдеться у повідомленні.

Фото: прес-служба "Батьківщини"

Тимошенко подякувала США за допомогу Україні і відзначила, що потрібно активізувати зусилля демократичного світу заради якнайшвидшого розв'язання конфлікту на Донбасі.

"Зараз не можна втрачати час. На Донбасі вже відбувається інституалізація незаконних окупаційних угруповань. Це все далі і далі віддаляє нас від встановлення миру", - сказала вона.

Також Тимошенко наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі і повернення Криму Україні.

У свою чергу, Волкер запевнив у підтримці суверенітету і незалежності України і підтвердив, що США і надалі докладатимуть зусиль для відновлення територіальної цілісності України і встановлення миру на сході держави.

Він також зазначив, що місцеві "вибори", анонсовані самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР" восени цього року, є абсолютно нелегітимними і порушують логіку мінського процесу.

Повідомляється, що в зустрічі, яка відбулася у рамках участі Тимошенко у 15-тій щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії", також брали участь заступник голови партії "Батьківщина", голова комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря і посол США в Україні Марі Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram