ГоловнаПолітика

Клімкін не бачить сенсу в "нормадській зустрічі" найближчим часом

Міністр закордонних справ спершу хоче обговорити миротворчу місію зі своїми колегами.

Клімкін не бачить сенсу в "нормадській зустрічі" найближчим часом
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не бачить сенсу в проведенні найближчим часом зустрічі лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія). Про це він сказав журналістам у кулуарах Ялтинської європейської стратегії.

"Найближчим часом відбудеться зустріч політдиректорів. Вони обговорюватимуть питання формату можливої миротворчої місії. На підставі результатів цієї зустрічі будемо визначатися. Я буду розмовляти з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріану, і тоді ми зрозуміємо, чи є сенс, щоб іти вперед, розмовляти на рівні міністрів і пропонувати головам держав зустрічатися. На сьогодні я такого сенсу не бачу", - сказав Клімкін.

Раніше міністр анонсував, що після зустрічі політдиректорів у рамках Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, яка відкриється 18 вересня в Нью-Йорку (США), може відбутися зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату".

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко відвідає США для участі в Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй 24-27 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram