ГоловнаПолітика

У Києві спустили на воду перший десантний катер "Кентавр"

Турчинов заявив, що катер не поступається натовським і російським аналогам.

У п'ятницю, 14 вересня, в Києві на заводі "Кузня на Рибальському" спустили на воду перший десантний катер типу "Кентавр" для Військово-морських сил України. Він був закладений наприкінці грудня 2016 року.

Церемонія спуску пройшла за участю секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

"Це перший зразок серії важливого проекту 58503 під назвою "Кентавр". Це перший серійний катер, який надходить у наші Військово-морські сили", - заявив він.

За його словами, "Кентавр" нічим не поступається світовим аналогам, таким як російський "Раптор" або катерм НАТО.

"У нього є потужна зброя, він може рухатися зі швидкістю 40 вузлів, він може десантувати 36 морських піхотинців. І що важливо: доволі потужна система озброєння - і ракетне озброєння, і бойові модулі - мають систему стабілізації, що дозволяє точно вражати ціль, не знижуючи хід", - заявив він.

Десантно-штурмовий катер проекту 58181 "Кентавр" розроблений миколаївським державним підприємством "Дослідно-проектний центр кораблебудування" на базі катера проекту 58155 "Гюрза-М". Під час будівництва проект було доопрацьовано, він отримав новий номер 58503. Катер призначений для несення патрульної служби на річках і прибережних морських акваторіях, доставки, висадки та вогневої підтримки десантів.

Нагадаємо, раніше на "Кузні" було побудовано шість малих броньованих катерів проекту "Гюрза-М".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram