ГоловнаПолітика

Українські політики підігрівають суспільний запит на авторитаризм, - Фельдман Актуально

"Коли суспільство нівелює значення прав і свобод на користь «порядку», знайдуться і ті, хто запропонує суспільству «новий порядок», який не має нічого спільного з демократією і людськими цінностями".

Українські політики підігрівають суспільний запит на авторитаризм, - Фельдман
Фото: Макс Требухов

Зі стартом виборчого процесу в Україні багато політиків підігрівають суспільний запит на авторитаризм, вважає народний депутат України Олександр Фельдман. Про це він пише у своєму  блозі на сайті "Гордон".

"Я зараз говорю навіть не про специфічну риторику влади, в якій слова «забезпечити порядок і безпеку» слід розуміти, як «обмежити права і посилити контроль». Уже сьогодні є кандидати, які відкрито декларують, що Україні потрібен авторитаризм з його «сильною рукою» ... Це небезпечний запит: коли суспільство нівелює значення прав і свобод на користь «порядку», знайдуться і ті, хто запропонує суспільству «новий порядок», що не має нічого спільного з демократією і людськими цінностями», - пише народний депутат. Фельдман зазначає, що зараз Україна входить у дворічну фазу постійних виборів - президентських, парламентських, місцевих.

"Дуже важливо пам'ятати про цінності свободи і демократії, щоб потім країна не платила кров'ю на вулицях за безвідповідальний вибір", - пише нардеп.

На його думку, в нашій країні недостатньо уваги приділяється питанням захисту прав людини, свободи слова, захисту прав підприємців і відстоювання інших свобод, про що свідчить невисоке 83-тє місце України в світовому "рейтингу демократії".

"І я дуже хотів би прочитати в президентських програмах кандидатів конкретні механізми, як вони виведуть Україну в топ-50 з дотримання прав людини, за легкістю ведення бізнесу, з питань свободи ЗМІ. Адже в моєму розумінні ключове завдання тієї команди, яка переможе на президентських і парламентських виборах - побудувати в Україні суспільство відповідальних власників. Не субсидіантів, тотально залежних від держави на кожному кроці, а громадян, які усвідомлюють свою відповідальність за власне життя. Свобода і відповідальність - це завжди два боки однієї медалі, і тільки навчивши українське суспільство «культурі свободи», влада зможе провести справжні реформи. А головна реформа - це зміна відносин держави і громадянина", - пише Фельдман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram