ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував журналістам знайти спільну мову з Генпрокуратурою

Президент прокоментував бажання ГПУ отримати доступ до особистих даних.

Порошенко запропонував журналістам знайти спільну мову з Генпрокуратурою
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко  прокоментував дії Генеральної прокуратури щодо головного редактора програми "Схеми" Наталії Седлецької та журналіста журналу "Новое время" Христини Бердинських.

Про це він розповів у ході конференції YES, пише "Новое время".

"Я впевнений у тому, що було б дуже добре, якби журналісти прийшли до генерального прокурора і зняли б усі питання. Я впевнений у тому, що ця можливість існує", - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що робить усе, щоб захистити свободу слова.

"Я з вами, не хвилюйтеся. Я як президент, як громадянин усі чотири з половиною роки своєї президентської каденції робив усе, щоб захистити свободу слова. Я не запровадив військовий стан спеціально для того, щоб не обмежувати свободу преси і свободу журналістів. У цій конкретній справі. По-перше, є велика публічна хвиля, по-друге, журналісти мають знати правду", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва надав Генпрокуратурі доступ до дзвінків, листування і даних про місце перебування журналістки "Радіо Свобода" Наталії Седлецької за останні півтора року. Седлецька разом з рядом інших журналістів проходить свідком у справі про можливе розголошення держтаємниці й даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Причиною стало злите в мережу аудіо розмови офрекордс з головними редакторами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора Кулика.

У ГПУ пообіцяли не чинити жодного втручання в професійну діяльність і особисте життя журналістки та не прослуховувати її телефон.

Пізніше стало відомо, що Генпрокуратура також отримала право на доступ до особистої інформації журналістки "Нового времени" Христини Бердинських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram