ГоловнаПолітика

Міністр і депутат хочуть узяти Омеляна на поруки

САП просить 5 млн гривень застави.

Міністр спорту Ігор Жданов і народний депутат від "Народного фронту" Федір Бондюженко побажали взяти на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua із зали суду.

Також міністра прийшли підтримати його колеги по фракції Андрій Тетерук, Олена Бойко, Олена Ледовських, Павло Пинзеник, Віталій Корчик, Вадим Кривенко. Вони в зал суду не заходили і зараз перебувають біля будівлі.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просить для Омеляна 5 млн гривень застави. Також САП наполягає, щоб міністр утримувався від спілкування зі свідками на час розслідування і здав паспорти. При цьому прокурори вважають, що перешкод для службових поїздок це не створить - слідство ухвалюватиме рішення щодо кожної окремої поїздки.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Омеляну про підозру. Йому закидають незаконне збагачення (ч.3 ст.368-2 КК) і декларування недостовірної інформації (ст.366-1 КК).

Сам Омелян заявив, що кримінальне провадження на нього з'явилося після того, як він серед інших представників "Народного фронту" побажав узяти на поруки Миколу Мартиненка.

Він також сказав, що не збирається подавати у відставку і легко доведе в суді походження своїх доходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram