ГоловнаПолітика

Порошенко: Україні з росіянами не по дорозі

"Ніякий не Урал, а наша північно-східна межа - кордон сучасної європейської цивілізації".

Порошенко: Україні з росіянами не по дорозі
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна - частина європейської цивілізації, тому їй не по дорозі з Росією.

Про це він сказав під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Нам з росіянами не по дорозі. У них церква - так звана "скрєпа" авторитарного режиму, а ми як найбільша православна країна Європи продемонструємо, як органічно в однім національнім організмі уживаються християнство східного обряду і демократія", - сказав він.

Порошенко наголосив, що шлях України лежить в Європу і НАТО.

"Ми, українці, знищуємо бар'єри, які свого часу побудувала імперія, залізну завісу між нами і нашими європейськими сусідами. Саміт Україна-НАТО цього року підтвердив євроатлантичну перспективу великої європейської країни, і ініціатива зафіксувати курс на НАТО в Конституції - це не тільки сигнал суспільству про твердість намірів, це не тільки намір зайвий раз помахати ручкою Москві: "до побачення, наш ласкавий ведмедик, повертайся в свій ласкавий ліс", це меседж і нашим західним партнерам", - сказав він.

"Що стосується Євросоюзу, то хочу підкреслити, що досконалим і завершеним цей грандіозний історичний проект може стати тільки з Україною. Чому? Тому що ніякий не Урал, а наша північно-східна межа - кордон сучасної європейської цивілізації. Український кордон. Не Урал", - заявив Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram