ГоловнаПолітика

Подолати хаос можна за допомогою компромісу між Заходом і Сходом України, - Артем Нікіфоров Актуально

"Замість об'єднання, політики сприяють розколу суспільства, експлуатуючи тему мови і релігії".

Подолати хаос можна за допомогою компромісу між Заходом і Сходом України, - Артем Нікіфоров
Артем Никифоров
Фото: facebook.com/artemnikiforovua

Тільки шляхом відновлення авторитету державних інститутів і компромісом між Заходом і Сходом країни Україна зможе подолати хаос і беззаконня.

Таку думку висловив голова ініціативної групи "Основа" Артем Нікіфоров на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що чинна влада і державний апарат не здатні реалізувати одну з головних функцій держави - забезпечення справедливості та безпеки громадян, а монополія на застосування сили, на його думку, трактується як виключне право на перерозподіл та посягання на чужу власність.

Нікіфоров зазначає, що представники влади, які відповідають за забезпечення законності та правопорядку, створили хаос і беззаконня.

"Ксенофобія, екстремізм і расизм отримали характер побутових явищ в країні, яка чотири роки рухається до європейських цінностей", - зазначає голова київської "Основи".

Нікіфоров також нагадав, що російська пропаганда в "Л/ДНР", спочатку збройної агресії у східних регіонах України і Криму, "була і залишається спрямованою на встановлення антиукраїнських ненависницьких поглядів".

"І сьогодні ми споживаємо плоди того, що вчасно не зупинили поширення антиукраїнської гангрени. Залишаючи без покарання прояви ксенофобії, екстремізму та расизму, розгул парамілітарних воєнізованих формувань, ми ризикуємо втратити державність і суверенітет, перетворюючи Україну та український на вразливу мішень для зовнішнього ворога", - пише автор.

Нікіфоров також зазначає, що замість пошуку компромісів і об'єднання політики сприяють розколу українського суспільства, вкотре експлуатуючи тему мови і релігії.

"Партія "Основа", її лідери Сергій Тарута і Андрій Ніколаєнко, пропонують ввести мораторій на використання мовної теми протягом року перед виборами. Таке рішення позбавить політиків можливості вкотре апелювати до почуттів народу в очікуванні розпалювання ворожнечі і неповаги між громадянами. Додержання законів, повага до поглядів одне одного між громадянами і усвідомлення права на відмінність - основа сильного суспільства та сильної держави", - додав Нікіфоров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram