ГоловнаПолітика

Омелян про можливу відставку: Я такої радості нікому не подарую

Міністр переконаний, що з легкістю доведе в суді походження своїх доходів.

Омелян про можливу відставку: Я такої радості нікому не подарую
Владимир Омелян на пресс-конференции
Фото: стоп-кадр видео

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що, незважаючи на підозру в незаконному збагаченні, яку йому вручило Національне антикорупційне бюро, у відставку він не подасть.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, передає кореспондент LB.ua.

"Я всіляко дотримуюся європейської практики. Мені набридла ця посада. Більше того, я впевнений, що як тільки я подам у відставку і її прийме Верховна Рада, 99% публічних заворушень зникне. Я впевнений, що якщо б я не був міністром, цього всього б не було. Але я такої радості нікому не подарую", - сказав Омелян.

Він також переконаний, що вручення йому підозри - це ще одне підтвердження того, що в Україні розпочалася передвиборна кампанія.

Омелян також заявив, що підозра НАБУ необґрунтована і він легко доведе в суді походження своїх доходів.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Омеляну про підозру. Йому закидають незаконне збагачення (ч. 3 ст. 368-2 КК) та декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 КК).

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити Омеляну заставу 5 млн гривень. Міністр заявив, що кримінальне провадження на нього з'явилося після того, як він серед інших представників "Народного фронту" виявив бажання взяти на поруки Миколу Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram