ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вважає повідомлення Омеляну про підозру політично мотивованим

"Сміховинність так званих звинувачень щодо міністра інфраструктури очевидна навіть для першокурсника юридичного факультету".

"Народний фронт" вважає повідомлення Омеляну про підозру політично мотивованим
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" вважає повідомлення міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації політично мотивованим.

Про це повідомляють на сайті політсили.

Відзначають, що створення антикорупційних органів і боротьба з корупцією - один із пріоритетів державної політики.

"Народний фронт" вимагає не плутати боротьбу з корупцією з боротьбою з політичними опонентами і відмовитися від залучення антикорупційних органів у виборчий процес. Відповідь з приводу підозри лежить на поверхні - в Україні почалися вибори. Сміховинність так званих звинувачень щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляна очевидна навіть для першокурсника юридичного факультету", - йдеться в повідомленні.

У партії наголошують, що політичну справу вели проти Омеляна півтора року, а сам міністр не вчинив жодного злочину за час служби.

"Зміст підозри, яку вручено членові Кабінету Міністрів, є свідченням того, що міністр - законослухняний громадянин. Політично мотивоване слідство проти нього велося півтора року. Міністр не вчинив жодного правопорушення за весь час його перебування на посаді: жодного факту лобіювання, жодного факту хабара, жодного факту конфлікту інтересів слідство за півтора року не встановило, тому що їх немає. "Народний фронт" переконаний, що право на боці міністра інфраструктури. І ця позиція буде захищатися всіма законними методами в судових інстанціях", - заявили в НФ.

"Так само ми переконані, що внесення свідомо порожньої і неповноцінної підозри переслідує політичні цілі: з одного боку, дискредитацію уряду і міністра, а з іншого - зусиль НАБУ зупинити падіння рівня довіри українців до новоствореного антикорупційного органу", - йдеться в повідомленні.

НФ закликає керівництво НАБУ "позбутися політичних амбіцій, припинити дискредитацію боротьби з корупцією, очистити власні лави від політиканів, корупціонерів з посвідченнями детективів і просто недалеких і некваліфікованих співробітників".

"Також ми звертаємося до наших партнерів з країн "Великої сімки" із закликом дати об'єктивну оцінку ганебним сигналам політизації антикорупційних органів. Нагадаємо, що фальсифікація справ за ст. 372 Кримінального кодексу України тягне за собою кримінальну відповідальність для осіб, причетних до залучення свідомо невинуватих осіб до кримінальної відповідальності", - додали в партії.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. Запобіжний захід буде розглядатися 14 вересня. НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура мають намір просити для Омеляна заставу в розмірі 5 млн гривень.

Сам міністр пов'язує вручення підозри з його участю в суді у справі екс-депутата Ради Миколи Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram