ГоловнаПолітика

НАБУ зобов'язали відкрити провадження щодо міністра юстиції

Підставою стало журналістське розслідування про його племінницю.

НАБУ зобов'язали відкрити провадження щодо міністра юстиції
Павло Петренко
Фото: Facebook/Павло Петренко

Солом'янський районний суд Києва 12 вересня зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити провадження щодо міністра юстиції України Павла Петренка з приводу декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 КК).

Про це повідомив сайт Bihus.Info, чиє розслідування і стало підставою для кримінального провадження.

У червні 2018 року журналісти Bihus.Info повідомили, що племінниця міністра Божена Клічук після його призначення стала власницею двох квартир в елітних житлових комплексах на Печерську і автомобіля Lexus NX200. Обидві квартири дівчина купила 2015 року. На той час дівчина була студенткою і працювала молодшим економістом і помічником бухгалтера. Мати Божени - сестра міністра юстиції Оксана Петренко - озвучила відразу кілька версій походження майна дочки: подарунок від бабусі, спадок від дідуся, який помер 10 років тому, і допомога від дядька-підприємця по батьківській лінії - Романа Клічука.

У липні 2018 року громадська організація "Том 14" попросила НАБУ внести до єдиного реєстру інформацію про кримінальне правопорушення з боку Петренка.

Детективи Бюро не зробили цього, тому організація пішла в суд.

Суд постановив скаргу задовольнити і зобов'язати уповноважених осіб НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення.

Нагадаємо, голова Мін'юсту задекларував 4,4 млн гривень доходів за 2017 рік, у 2016 році він задекларував 2,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram