ГоловнаПолітика

НАБУ вручило мені підозру за "незаконне збагачення" десять років тому, - Омелян

Міністр вважає, що НАБУ активізувалося під вибори.

НАБУ вручило мені підозру за "незаконне збагачення" десять років тому, - Омелян
Фото: aeroplan.org.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пов'язує вручення йому підозри в незаконному збагаченні з публічною підтримкою екс-нардепа Миколи Мартиненка, який також опинився в полі зору НАБУ. Про це Омелян написав у Фейсбуці.  "Ранок 13 вересня подарував новий досвід. О 08:40 співробітники НАБУ вручили мені підозру за "незаконне збагачення" десять років тому," користування або придбання "машини для брата і недекларування проживання в будинку впродовж двох тижнів 2016 року. По суті справи: за дивним збігом обставин, його (провадження) відкрили відразу після мого візиту в суд над Мартиненком. Упродовж півтора року перевірили все: пошту, месенджери, обшукали, опитали всіх знайомих, родичів, друзів. Шукали сенсацій: дорогу нерухомість, значні кошти, офшорні або будь-які інші компанії, схеми, корупцію. Переконалися, що неможливо знайти те, чого немає. Витрачено купу часу і коштів платників податків з єдиною метою - оголосити підозру першому міністру. Оголосили!" - розповів він.

"Як питали мене в Могилянці: чи можете Ви дати нам гарантії, що за проведені реформи проти нас не буде порушено кримінальні справи? Я тоді чесно відповів: ні, не можу, тому що ми живемо в такий час, коли всього досягають шляхом боротьби. Мій висновок: якщо це найбільші "злочини", які змогли мені інкримінувати за час моєї роботи міністром, то мені не соромно дивитися в очі ні нашим громадянам, ні іноземним партнерам, ні керівництву країни. Водночас хочу нагадати, що в УЗ щорічно зникає безслідно більш ніж 15 млрд грн. Як заходили "Раянейр", підписували контракт з GE, проводили днопоглиблення - не знає тільки ледачий. Але на це часу немає, є інші важливі цілі ... Вітаю, вибори почалися", - резюмував Омелян.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує Володимира Омеляна в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК) та декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram