ГоловнаПолітика

Суд відмовив новому адвокату Януковича в додатковому часі для ознайомлення зі справою (оновлено)

Трьох адвокатів, які брали участь у суді від початку, виведено зі справи для підготовки міжнародних позовів.

Суд відмовив новому адвокату Януковича в додатковому часі для ознайомлення зі справою (оновлено)
Фото: соmments.ua

Адвокати екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк, Ігор Федоренко, Адріана Фозекош не прийшли на судове засідання Шевченківського районного суду Києва для виступу в судових дебатах. Про це повідомляє УНН.

Замість них у справу введено нового адвоката - Олександра Горошинського.

За кілька хвилин до початку засідання в залі суду адвокати дали інтерв'ю журналістам, в якому зазначили, що надалі представлятимуть інтереси Януковича в міжнародних судах.

Адвокат Горошинський попросив три місяці для ознайомлення з матеріалами справи.

"10 вересня між мною і Віктором Федоровичем Януковичем підписано договір про надання правової допомоги. Адвокати Сердюк, Фазекош, Федоренко вийшли зі справи і за дорученням клієнта надаватимуть йому юридичну допомогу в міжнародних інстанціях... Я вже подав клопотання ознайомитися з матеріалами справи. Я прошу надати мені час для ознайомлення з матеріалами справи. Я вважаю, мені трьох місяців буде більш ніж достатньо, в тому числі щоб узгодити позиції стосовно моїх підзахисних. А потім надати час для підготовки до судових дебатів", - сказав він.

Оновлення. Шевченківський районний суд Києва відмовив новому адвокатові екс-президента Віктора Януковича Олександру Горошинському в наданні додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи і підготовки до судових дебатів, передає кореспондент. "Шановний захисник Горошинський, ви зможете ознайомитися з матеріалами справи, але після судових дебатів і не в цьому судовому засіданні", - цитує УНН слова судді.

Нагадаємо, суд надав місяць на підготовку до дебатів адвокатам у справі Януковича. Екс-президента викликали на 13 вересня на засідання в Оболонському районному суді Києва. У серпні представник екс-президента звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з клопотанням про відсторонення державних адвокатів від участі в справі проти Віктора Януковича, однак суд у цьому клопотанні відмовив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram