ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру Омеляну

Міністру інфраструктури обиратимуть запобіжний захід.

НАБУ повідомило про підозру Омеляну
Фото: Владислав Мусиенко

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Йому закидають незаконне збагачення (ч.3 ст.368-2 КК) і декларування недостовірної інформації (ст.366-1 КК). Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Слідство з'ясувало, що Омелян за 18 років на державній службі отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, але його витрати лише в період 2008-2015 років склали щонайменше 3,45 млн гривень.

У 2015 році, ще заступником міністра інфраструктури, Омелян придбав позашляховик BMW X5 і вказав наявність 90 тисяч доларів і 25 тисяч євро. Загальна вартість цих активів на той час перевищила 4 мільйони гривень.

Крім того, детективи встановили, що в декларації за 2015 рік Омелян не вказав активів і витрат на суму 3,034 млн гривень, за 2016 рік - 8,024 млн гривень. Йдеться про набутий BMW X5, а також витрати на оренду будинку у 2015 році і на заміський будинок із земельною ділянкою, якими користувався Омелян у 2016 році.

Крім того, за версією слідства, міністр вніс недостовірні відомості про вартість автомобіля Volvo S80 2007 року випуску, придбаного 2016 року.

Омелян у своєму фейсбуці прокоментував підозру.

"Якщо це найбільші «злочини», які змогли мені інкримінувати за час моєї роботи міністром, то мені не соромно дивитися в очі ані нашим громадянам, ані іноземним партнерам, ані керівництву країни. У той же час хочу нагадати, що на УЗ щорічно зникає безслідно більше 15 млрд грн, як заходили Раянейр, підписувався контракт з GE, проводилося днопоглиблення - не знає лише лінивий. Але, на це часу немає, є інші важливі цілі... Вітаю, вибори почалися", - написав він.

Міністр також заявив, що кримінальне провадження на нього з'явилося після того, як він в числі інших представників "Народного фронту" виявив бажання взяти на поруки Миколи Мартиненка.

Нагадаємо, що Омелян народився 30 січня 1979 року. У 2000 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, а у 2001 році - Національний університет "Львівська політехніка". Тривалий час працював у структурі Міністерства закордонних справ. У Міністерство інфраструктури він потрапив у грудні 2014 року, а з 14 квітня 2016 року обійняв посаду міністра в уряді Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram