ГоловнаПолітика

Детектива НАБУ суд відсторонив від розслідування щодо Охендовського, - адвокат

Захисту голови ЦВК вдалося довести в суді причетність детектива НАБУ до фальсифікації матеріалів справи.

Детектива НАБУ суд відсторонив від розслідування щодо Охендовського, - адвокат
Фото: Lb.ua

Суд відсторонив детектива Національного антикорупційного бюро від розслідування стосовно голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Про це адвокат Охендовського Олег Бабич сказав журналістам.

"Цілком прогнозовано детектив НАБУ тепер сам став суб'єктом злочину і, як результат, днями слідчий суддя Солом'янського районного суду м. Києва, на нашу вимогу, відсторонив його від слідства. Тепер долю цього детектива належить вирішувати правоохоронним органам і, можливо, суду", - зазначив адвокат.

Бабич заявив, що захисту Охендовського вдалося довести в суді причетність детектива НАБУ до посадового злочину і фальсифікації матеріалів справи.

За словами адвоката, суд вже зробив остаточний висновок про відсутність обґрунтованої підозри щодо Охендовського у вчиненні інкримінованих йому правопорушень, а НАБУ і ще один компетентний правоохоронний орган розпочав розслідування щодо детектива, який може бути причетний до фальсифікацій.

Також Бабич наголосив, що терміни слідства минули 15 квітня і зазначив, що законно продовжити їх вже не можна.

На його думку, на сьогодні в матеріалах слідства немає жодних доказів провини його підзахисного, які можна було б покласти в основу обвинувального висновку, а можливість отримання слідством якихось нових доказів також вичерпана.

Бабич впевнений, що обвинувальний акт щодо Охендовського не потрапить до суду.

Нагадаємо, 13 грудня минулого року детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 368 Кримінального кодексу України ( "Одержання хабара у великому і особливо великому розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище").

9 червня 2017 Спеціалізована антикорупційна прокуратура зупинила слідство у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського до отримання відповідей щодо міжнародної правової допомоги в рамках досудового розслідування від інших держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram