ГоловнаПолітика

Обвинувачений у "справі рюкзаків" Литвин отримав умовний термін

Суд засудив підприємця до 5 років ув'язнення з випробувальним терміном на два роки.

Обвинувачений у "справі рюкзаків" Литвин отримав умовний термін
Образец рюкзаков, закупка которых стала причиной возбуждения дела
Фото: mvs.gov.ua

Суд засудив обвинуваченого у "справі рюкзаків" Володимира Литвина до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. Про це повідомляє "Громадське".

Литвина також зобов'язали відшкодувати збитки в розмірі 4,855 млн гривень і компенсувати 368 тис. судових витрат.

Володимир Литвин - власник фірми, що шила рюкзаки за замовленням МВС - визнав провину і заявив про готовність відшкодувати збиток. Він уклав угоду з обвинуваченням, яку має затвердити суд.

Угода передбачала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік. Випробувальний термін означає, що Литвин не буде відбувати реального покарання, а протягом цього терміну він зобов'язаний реєструватися в органах виконання покарань.

Нагадаємо, в квітні Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро завершили досудове розслідування у кримінальній справі проти Олександра Авакова і Чоботаря, підозрюваних у розкраданні коштів під час закупівлі Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Нацгвардії.

Наприкінці жовтня 2017 року детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів під час закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки та затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чоботаря.

1 листопада Солом'янський райсуд Києва відпустив всіх трьох під особисті зобов'язання. У лютому 2016 року було опубліковано відео, на якому людина, схожа на сина голови МВС обговорює з людиною, схожою на екс-заступника міністра Чоботаря, постачання партії рюкзаків для підрозділів відомства. Діалог на відео датований груднем 2014 року, а вже в лютому 2015 року МВС дійсно закупило рюкзаки на 16,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram