ГоловнаПолітика

Колишнього віце-мера Севастополя затримали за сепартизм

Він працював на Росію після окупації півострова.

Колишнього віце-мера Севастополя затримали за сепартизм
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Служба безпеки України та прокуратура затримали колишнього віце-мера Севастополя Олега Кизименка, який після захоплення Криму росіянами залишився на тій же посаді при так званому губернаторі Сергієві Міняйлі.

Про затримання сепаратиста повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"На підставі судового рішення затримали громадянина Кизименка, який після окупації оголосив себе "заступником Голови Севастопольської міської державної адміністрації". Слідство вважає, що на цій посаді він сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ у підривній діяльності проти України", - написав він у фейсбуці.

Кизименко - земляк колишнього президента України Віктора Януковича. В 2004-2012 роках він працював на посаді начальника головного управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації, потім був поставлений Януковичем на посаду начальника Управління капітального будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Наприкінці 2012 року був призначений заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації Володимира Яцуби.

Після анексії Криму Росією зберіг посаду і залишався на ній аж до 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram