ГоловнаПолітика

В Інституті Горшеніна пройде круглий стіл: "Як розблокувати проведення виборів в ОТГ?"

Що для цього повинні зробити народні депутати та інші посадові особи?

В Інституті Горшеніна пройде круглий стіл: "Як розблокувати проведення виборів в ОТГ?"
Фото: Макс Требухов

13 вересня о 13:00 у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакета реформ за підтримки сайту LB.ua відбудеться круглий стіл: "Як розблокувати проведення виборів в ОТГ?".

Захід відбудеться в прес-центрі Інституту Горшеніна (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18-б).

9 серпня 2018 року Центральна виборча комісія прийняла постанову №122, якою фактично призупинила розгляд питання призначення перших і додаткових місцевих виборів в ОТГ.

Таким рішенням ЦВК заблокувала подальший процес становлення спроможних територіальних громад. Зараз в Україні вже створено 705 ОТГ. Додатково очікують призначення перших виборів у 127 громадах, де проживає 1 млн громадян. Призначення виборів Центральною виборчою комісією - завершальний етап формування спроможних громад.

У своєму рішенні ЦВК звернулася до Комітету ВРУ з питань правової політики і правосуддя про надання роз'яснень щодо законодавчого регулювання організації і порядку проведення референдумів в Україні, а також можливості призначення перших і додаткових місцевих виборів в ОТГ без проведення місцевого референдуму.

Які наслідки для місцевих громад, які вирішили створити ОТГ, має рішення ЦВК? Яка позиція Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя щодо рішення ЦВК? Яким чином можливо розблокувати проведення виборів в ОТГ? Що для цього повинні зробити народні депутати й інші посадові особи? Ці та інші питання щодо ситуації з програмою будуть обговорюватися під час круглого столу.

Спікери:

  • Леонід Ємець, народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя;
  • Олександр Черненко, народний депутат України, голова підкомітету з питань виборів і референдумів Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя;
  • Анатолій Ткачук, головний експерт групи з питань децентралізації та реформи місцевого самоврядування коаліції ГО Реанімаційний пакет реформ;
  • Міський голова Богуслава - Дяченко Вячеслав Михайлович;
  • Миронівки - Савенко Віталій Миколайович. 
  • Модератор: Ірина Соломко, керівник комунікаційного відділу РПР.
  • Акредитація: Інна Неродик, 096-119-73-37.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram