ГоловнаПолітика

Окупаційний суд Криму залишив під арештом кримськотатарського активіста Мустафаєва

Минулого тижня Мустафаєва заарештували на 12 діб за пост із символікою "Хізб ут-Тахрір".

Окупаційний суд Криму залишив під арештом кримськотатарського активіста Мустафаєва
Фото: Радио Свобода

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу і залишив під арештом кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

При цьому Мустафаєва не доправили в залу суду.

"Усі клопотання захисту суд відхилив, вважаючи їх необґрунтованими і голослівними. Також Марлена не доставили до зали суду, що, на мій погляд, є порушенням права на захист", - розповів юрист Назім Шейхмамбетов.

4 вересня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував на 12 діб кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, у якого вранці російські силовики провели обшук. За версією слідства, Мустафаєв у серпні 2014 року опублікував на своїй сторінці у Facebook пост із символікою організації "Хізб ут-Тахрір", яку визнали незаконною в Росії і анексованому нею Криму.

У лютому 2017 року вдома в Мустафаєва вже проводили обшук у справі про демонстрацію «екстремістської символіки». Силовики вилучили в Мустафаєва комп'ютерну техніку і кілька книг.

Нагадаємо, захисники кримчан, заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір", вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами - переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram