ГоловнаПолітика

Холодницький: слідство у справі Ляшка ще триває

Деталей не можна розкривати через таємницю слідства

Холодницький: слідство у справі Ляшка ще триває
Фото: Макс Левин

Слідство у справі Ляшка ще триває, повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у коментарі LB.ua.

"Поки що я не можу ні підтвердити, ні спростувати інформацію (про підготовку подання про позбавлення недоторканності Олега Ляшка, - ред.) з тієї причини, що є таємниця слідства, а саме слідство триває. Але рекомендую ще почекати. Усьому буде свій час", - сказав Холодницький.

На уточнювальне питання LB.ua про розробку вже понад рік справи про незаконне збагачення Ляшка він додав:

"Якщо ви пам'ятаєте, саме рік тому в мене в кабінеті влаштували бешкет певні політики. Висновки робіть із цього самі", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, у квітні 2017 року лідер Радикальної партії Ляшко прийшов у кабінет голови САП по пояснення щодо порушеного проти нього кримінального провадження про можливе незаконне збагачення.

Раніше джерело LB.ua в правоохоронних органах повідомило про підготовку документів про зняття недоторканності з голови фракції РПЛ.

За інформацією джерела, йдеться про притягнення Ляшка до кримінальної відповідальності за статтями 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації) і 368-2 (незаконне збагачення).

Згідно з декларацією політика за 2015 рік, як депутат Ради він отримав у власність майно на суму, яка більш ніж у 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму і значно перевищує офіційний дохід його сім'ї, тобто на суму, яка перевищує 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram