ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило справу проти заступника голови КДКП Шемчука через незадекларовану нерухомість в Маямі

2011 року Шемчук придбав нерухомість за $219 тис., а через два роки продав за $2 тис.

НАБУ відкрило справу проти заступника голови КДКП Шемчука через незадекларовану нерухомість в Маямі
Виктор Шемчук

Національне антикорупційне бюро почало розслідувати можливу наявність у заступника голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віктора Шемчука елітної нерухомості в Маямі, США.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Журналісти програми "Схеми" знайшли нерухомість сім'ї Шемчука, оформлену на його племінницю, в штаті Флорида.

Зокрема, 2010 року в містечку Авентура в житловому комплексі MYSTIC POINTE тоді ще 21-річна українська студентка Аліна Люба, племінниця Шемчука, придбала квартиру 128 кв. м з панорамним видом на океан. Ціна нерухомості склала 325 тис. доларів.

Фото: antac.org.ua

Станом на 2010 рік Люба була студенткою Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого і не мала доходів для придбання цих апартаментів. Разом із тим дівчина видала довіреність на розпорядження всім своїм майном і в Україні, і за кордоном самому Шемчука.

Спочатку довіреність діяла до 2015 року, потім була продовжена ще на 5 років - до 2022 року.

Зазначають, що ці дані журналісти отримали від джерел, але вони є в офіційному, хоч і закритому, реєстрі Міністерства юстиції України.

"Шемчук і його сім'я, очевидно, користуються цими апартаментами, але він, швидше за все, свідомо приховав їх і не вніс у декларацію. Це є порушенням закону, за що передбачена кримінальна відповідальність", - прокоментував юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

Крім того, як з'ясували журналісти, 2011 року за часів Віктора Януковича тоді ще народний депутат Шемчук придбав нерухомість у тому самому місті в житловому комплексі Alaqua Condominium за 219 тис. доларів. Уже через два роки Шемчук продав цю нерухомість, але офіційно задокументована сума угоди явно занижена - лише 2 тис. доларів, що в 100 разів менше за вартість квартири під час придбання.

Фото: antac.org.ua

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що НАБУ і САП готують подання про зняття недоторканності Олега Ляшка. Йдеться про притягнення до відповідальності за декларування недостовірної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram