ГоловнаПолітика

Фракція "Самопоміч" у Київраді припинила діяльність (оновлено)

"За" проголосували 18 депутатів.

Фракція "Самопоміч" у Київраді припинила діяльність (оновлено)
Лидер фракции в Киевсовете Сергей Гусовский
Фото: Сергей Нужненко

Фракція "Самопоміч" у Київраді вирішила припинити діяльність. Відповідне рішення фракції, прийняте напередодні, зачитав під час прес-конференції лідер фракції Сергій Гусовський.

"Фракція "Самопоміч" у Київраді... вирішила розпустити фракцію і припинити її діяльність. Голові фракції повідомити про це рішення секретаря Київради, заступника голови Київської міської державної адміністрації та громадськість", - зачитав Гусовський.

За його словами, за таке рішення проголосували 18 депутатів, один утримався. У складі фракції "Самопомочі" в Київраді перебувають 22 депутати.

Таке рішення спровокувало виключення з лав партії "Самопоміч" чотирьох депутатів Київради, в тому числі Сергія Гусовського.

"Поєднання посад лідера партії і міського голови з боку Андрія Садового змусили його повністю делегувати розвиток політсили найближчому оточенню. Єгору Соболєву, Андрію Лаврику, Оксані Сироїд, Сергію Березюку. На жаль, треба сказати, що цей розвиток відбувається у форматі "лебідь, рак і щука". Тому ми стикаємося просто з тривіальними вказівками по телефону й ультиматумами... Напевно, жити у Львові дуже затишно, пити каву в центрі міста. Але київська команда йшла в політику 2014 року, щоб боротися за майбутнє України, щоб провести ті зміни, яких потребує Україна", - сказав Гусовський.

"Коли мені говорять, що я недогледів фракцію, я хочу сказати, що інститут "смотрящих" - з дуже далекого минулого, з яким ми точно попрощалися назавжди. Цього не буде в київській команді. Садовий говорив, що в політиці бувають або вороги, або раби. Зробити рабами київську команду не вдалося", - додав він.

Гусовський також пообіцяв, що в Київраді буде створена група депутатів, яка матиме ті самі права, що й фракція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram