ГоловнаПолітика

У ФСБ повідомили про затримання на Сиваші двох українських рибалок

Громадян України звинуватили в "незаконному перетині кордону".

У ФСБ повідомили про затримання на Сиваші двох українських рибалок
Фото: vesti.ru

На озері Сиваш російські прикордонники затримали двох українських рибалок. Про це повідомляє "Крим Реалії" з посиланням на дані прикордонного управління ФСБ Росії.

За інформацією прикордонного управління ФСБ Росії, громадян України звинуватили в "незаконному перетині кордону", їх затримали в момент швартування до берега Криму на моторному човні.

"При огляді плавзасобу рибалок, на борту виявлено близько 20 кг водних біологічних ресурсів кефалевих видів риб", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ стверджують, що громадяни України, вийшовши на риболовлю, вирішили навмисно причалити до берега Криму "для налагодження дружніх стосунків та обміну досвідом з кримськими рибалками".

Українських рибалок затримали на 48 годин з метою підтвердження їх особи, повідомляють російські силовики. У той же час ФСБ не називає імен затриманих громадян.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їх персональні дані.

Нагадаємо, 11 травня в акваторії Азовського моря біля Бердянська (Запорізька область) рятувальники ДержНС України почали пошукову операцію двох місцевих рибалок, які напередодні о 5:30 ранку вийшли в Азовське море на катері "Амур" з території бази відпочинку "Іскра", однак через добу додому не повернулися. Пізніше з'явилася інформація, що зниклих рибалок з Бердянська затримали прикордонники РФ і вони перебувають в місті Єйськ Краснодарського краю.

Пізніше щодо двох українських рибалок, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі, було порушено кримінальну справу про браконьєрство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram