ГоловнаПолітика

"Самопоміч" звинуватила власного депутата в захопленні 12 земділянок у Києві

Політсила відзвітувала про результати внутрішнього розслідування.

"Самопоміч" звинуватила власного депутата в захопленні 12 земділянок у Києві
Фото: www.investgazeta.net

Партія "Самопоміч" оприлюднила висновки внутрішнього розслідування стосовно депутата Київської міської ради Романа Марченка.

Про це повідомляють на сайті політсили.

Зазначають, що саме це розслідування стало підставою для рішення про виключення з партії керівника фракції в Київраді Сергія Гусовського і ще трьох депутатів-членів партії. Щодо самого Марченка прийнято рішення розпочати процедуру його відкликання з Київради.

У "Самопомочі" заявили, що протягом розслідування з'ясувалося, що Марченко і члени його сім'ї захопили 12 земельних ділянок у Києві загальною площею близько 1,4 га, у тому числі близько 0,6 га берегової лінії озера Вітовець. При цьому вісім земельних ділянок оформлено на членів сім'ї Марченка або пов'язаних з ним осіб з порушенням вимог законодавства. Крім того, Марченко не вказав у декларації за 2016 рік дохід, який отримала його дружина від продажу шести земельних ділянок берегової лінії озера.

Також, за даними політсили, юридична фірма, партнером в якій є Марченко, веде активну комерційну діяльність в окупованому Криму і на території Росії.

"23-річна дочка депутата у 2017 і 2018 роках особисто або через Романа Марченка видала позик на загальну суму понад 5 млн доларів США і 300 тис. євро й отримала в іпотеку нерухомість загальною площею понад 7 тис кв. м і земельні ділянки загальною площею понад 35 га. Такі дії, ймовірно, виконано, щоб уникнути декларування цих операцій у майновій декларації Романа Марченка", - наголошено в повідомленні.

У висновках розслідування сказано, що Гусовський знав про звинувачення Марченка в корупційних діях щонайменше з 2017 року.

"Керівництво «Самопомочі» неодноразово попереджало Гусовського про репутаційні загрози для партії і вимагало необхідних дій для їх запобіганню. Депутатам, які проголосували за виділення землі своєму колезі, також була відома інформація про те, що ця постанова, ймовірно, є лише елементом більшої корупційної схеми", - наголошують у повідомленні.

У "Самопомочі" повідомили, що передадуть результати внутрішнього розслідування в НАЗК, НАБУ й інші органи.

Нагадаємо, у вересні виконавчий комітет партії "Об'єднання "Самопоміч" прийняв рішення про виключення депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського (голова фракції), Олексія Руденка, Сергія Харчука і Вадима Васильчука з членів партії за значну шкоду репутації політичної сили.

Гусовський балотувався в мери Києва 2015 року і зайняв четверте місце після Віталія Кличка, Борислава Берези й Олександра Омельченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram