ГоловнаПолітика

Депутат Київради Васильчук про виключення його із "Самопомочі": не хочу бути в диктаторській партії

За його словами, в партії відбуваються недемократичні процеси.

Депутат Київради Васильчук про виключення його із "Самопомочі": не хочу бути в диктаторській партії
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Київради Вадим Васильчук вважає політичною розправою виключення його і трьох його колег по фракції з партії «Самопоміч». Про це він сказав у коментарі LB.ua.

«Нас звинуватили в дерибані 1,4 га землі в Києві. Це абсурд! У рішенні Київради, про яке йдеться, були виділені 10 соток землі в Борничах для обслуговування житлового будинку. На таке рішення має право кожен громадянин України. Такі рішення приймають усі місцеві ради», - сказав він.

«Я радий, що кращого приводу для зведення політичних порахунків й усунення політичних конкурентів, об'єднання «Самопоміч» не придумало! Отже, ми все робимо правильно і чесно! Не хочу бути в диктаторській партії!» - додав Васильчук.

За його словами, першим доказом того, що в партії відбуваються недемократичні процеси, були перевибори голів партійних організацій.

«Керівники «зверху» вирішили, що з ними не порадилися з приводу певних кандидатур. І вибори не відбулися... Це свідчення того, що немає розуміння, що таке демократичні вибори. Навесні були заплановані вибори керівників районних організацій. Керівництво партії набирає нових членів й отримує більшість у організації. У результаті була призначена людина, яку хотіли бачити на цій посаді керівники», - сказав Васильчук.

Депутат також зазначив, що засідання фракції Київради «Самопоміч» заплановане на понеділок, під час якого депутати, можливо, визначать подальші дії.

Нагадаємо, виконавчий комітет політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" прийняв рішення виключити депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського (голова фракції), Олексія Руденка, Сергія Харчука і Вадима Васильчука з членів партії "за заподіяння значної шкоди репутації політичної сили". Прес-служба партії повідомляє, що ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок у Києві, які попередньо були незаконно ним захоплені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram