ГоловнаПолітика

Голові громадської ради ДФС у Києві оголошено про підозру у підбурюванні до хабара

Чиновниці загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Голові громадської ради ДФС у Києві оголошено про підозру у підбурюванні до хабара
Фото: npu.gov.ua

Голові громадської ради при головному управлінні Державної фіскальної служби України в Києві повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) і ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення посадовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Встановлено, що чиновниця тривалий час підбурювала керівника одного з суб'єктів господарювання до надання неправомірної вигоди посадовим особам за виключення останнього зі списку неблагонадійних підприємств та не перешкоджання у здійсненні подальшої підприємницької діяльності.

Жінку затримано за ст. 208 КПК України. Прокуратура спрямувала до суду клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 6 вересня Національна поліція затримала голову громадської ради при головному управлінні Державної фіскальної служб України в м. Києві за вимагання понад 2 мільйонів гривень хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram