ГоловнаПолітика

Кабмін підтримав ініціативу "Народного фронту" збільшити зарплати військовослужбовцям, - Бурбак

Фінансування Збройних Сил в 2019 році планується на рівні 5,1% ВВП.

Кабмін підтримав ініціативу "Народного фронту" збільшити зарплати військовослужбовцям, - Бурбак
Фото: Макс Требухов

"Народний фронт" виступив з ініціативою підвищити заробітну плату українським військовослужбовцям.

З такою пропозицією до прем'єр-міністра звернувся керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час години запитань до уряду, повідомляє прес-служба партії.

Керівник фракції, зокрема, запитав у Володимира Гройсмана, чи підтримає уряд цю ініціативу і чи буде збережена норма фінансування Збройних Сил на рівні не менш ніж 5% ВВП, яка була введена урядом Арсенія Яценюка.

"У 2015-2016 роках урядом Арсенія Яценюка було втричі збільшено зарплату нашим військовослужбовцям. "Народний фронт" виходить з ініціативою збільшити зарплату нашим військовослужбовцям, особливо тим, які зараз захищають країну на Сході. Це буде передбачено в бюджеті наступного року - істотне збільшення зарплати нашим військовослужбовцям?", - запитав прем'єр-міністра керівник фракції.

За словами Володимира Гройсмана, у Державному бюджеті-2019 на фінансування Збройних Сил передбачено 201 млрд гривень.

"Уряд на засіданні РНБО вніс пропозицію збільшити оборонний бюджет на 23 млрд гривень - до 201 млрд гривень. Ми підтримуємо те, що було розпочато Урядом Арсенія Яценюка", - зазначив прем'єр-міністр.

Глава уряду наголосив, що цих коштів цілком достатньо за однієї умови - ефективного відкритого використання цих ресурсів. Для того, щоб не тільки забезпечувати оновлення озброєння, але і підвищити заробітну плату українським воїнам.

Він також додав, що фінансування Збройних Сил в 2019 році планується на рівні 5,1% ВВП.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України має намір підняти зарплати військовослужбовців з 1 жовтня цього року.З 1 жовтня рядові зможуть отримувати по 9 тис. грн, офіцери - по 15.

Крім того, план управління і розвитку Збройних Сил України передбачає в 2019 році підвищення базового грошового забезпечення до 15 тис. гривень для військовослужбовців у перший рік за контрактом. Зарплати інших військових піднімуться пропорційно до цієї базової ставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram