ГоловнаПолітика

Денісова запропонувала російському омбудсмену обмінятися візитами до Балуха і Вишинського

"У мене є тривожна інформація про погіршення здоров'я Володимира Балуха. Він стрімко худне".

Денісова запропонувала російському омбудсмену обмінятися візитами до Балуха і Вишинського
Людмила Денисова и Татьяна Москалькова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала російському омбудсмену Тетяні Москальковій відвідати підозрюваного у держзраді голову "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського в обмін на візит до українського активіста Володимира Балуха, що голодує в Криму

Про це йдеться у зверненні Денісової до Москалькової.

"У мене є тривожна інформація про погіршення здоров'я Володимира Балуха. Він стрімко худне. У нього сильний біль у печінці і запалення вуха. Оскільки і адвокат Кирила Вишинського подав клопотання про медичне обстеження його підзахисного, запропонувала Тетяні Москальковій відвідати Кирила Вишинського одночасно з моїм візитом до Володимира Балуха. Але тільки на паритетних засадах", - йдеться у фейсбуці Денісової.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Нагадаємо, що Балух перебуває у СІЗО в Сімферополі.

У 2017 році його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні за звинуваченням у зберіганні боєприпасів, а в липні 2018-го - до 5 років колонії загального режиму за звинуваченням у побитті начальника ізолятора тимчасового утримання в селищі Роздольне.

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку.

У березні 2018 року Балух оголосив голодування.

Вишинського своєю чергою обвинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу) у зв'язку з участю в анексії Криму, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу).

Вишинський, маючи український паспорт, отримав російське громадянство.

Зараз він перебуває під вартою в Херсоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram