ГоловнаПолітика

Суддя Господарського суду Києва оголосив самовідвід, тому що його мама посварилася з позивачем

Суддя Спичак оголосив собі відвід, сам розглянув справу і сам ухвалив задовольнити свою заяву.

Суддя Господарського суду Києва оголосив самовідвід, тому що його мама посварилася з позивачем
Фото: runews.su

У справі про визнання незаконним продажу пакету акцій "Київенерго" суддя Господарського суду Києва оголосив самовідвід через конфлікт його матері з депутатом Київської облради, що є керівником організації-позивача.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" з посиланням на судову ухвалу, оприлюднену 6 вересня в Єдиному реєстрі судових рішень.

Йдеться про суддю Олексія Спичака. Його мати Людмила Спичак є головою сільради в Зазим'ї. Під час об'єднання сіл у територіальну громаду в неї виник конфлікт із депутатом облради Олегом Кіщуком.

Словесну перепалку можна побачити на запису сесії, де обговорювалося об'єднання сіл. Ролик став доказовою базою для того, щоб Госпсуд Києва задовольнив самовідвід Спичака. На нього в справі посилаються як на ілюстрацію напружених відносин між матір'ю судді і депутатом.

Відео опубліковано на YouTube. Виступ Кіщука починається з 2:33:26 с.

Суддя Спичак сам оголосив собі відвід, розглянув справу без виклику сторін і сам ухвалив задовольнити свою заяву.

У провадженні, яке розглядають, організація "Стоп Корупція" судиться з Кабінетом Міністрів України, Фондом державного майна, AES Washington Holding B.V., а також з Товариством з обмеженою відповідальністю "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна". Позивач вимагає визнати недійсним продаж пакету акцій "Київобленерго".

Тоді американська корпорація AES Corporation пішла з українського ринку і продала свої активи в енергорозподільчих підприємствах росіянам. Як повідомляв Цензор.Нет, у вересні 2017 було вбито голову "Київобленерго" Івана Полив'яного.

Керівником організації "Стоп Корупція" є депутат столичного облради від ВО "Батьківщина" Олег Кіщук. Громадські активісти звинувачували його в тому, що він створив організацію-клон інформаційного порталу "СтопКор", використавши стилістику організації і змінивши лише одну букву в повній назві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram