ГоловнаПолітика

Активісти порадили Луценкові стежити за своєю дружиною, а не журналістками

Біля ГПУ пройшла акція проти тиску на ЗМІ.

Близько півтора десятка осіб у п'ятницю, 7 вересня, прийшли до Генеральної прокуратури, щоб висловити протест проти дій ГПУ, яка подала запит на доступ до телефонів журналісток Наталії Седлецької і Христини Бердинських.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на акцію прийшли друзі, знайомі журналісток і просто небайдужі громадяни. Серед них - журналіст Михайло Ткач, громадський діяч Олексій Гриценко, адвокат Олег Веремієнко.

"Ми хочемо порадити, по-перше, Юрієві Луценку стежити за своєю дружиною, а не за іншими жінками. А по-друге, не реалізовувати постанову Печерського суду з приводу доступу до мобільних телефонів зазначених журналісток", - заявив організатор акції Владислав Грезьєв (засновник проекту Lobby X - компанії рекрутингу для державних структур).

На акцію принесли відро без дна, щоб показати, що "ГПУ вкотре пробила дно".

Нагадаємо, що журналістка "Нового времени" Христина Бердинських і журналістка "Радіо Свобода" Наталія Седлецька пов'язані зі справою про можливе розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Причиною став злитий у мережу аудіозапис неформальної бесіди Ситника з журналістами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитує матеріали справи щодо екс-прокурора Костянтина Кулика.

Слідство вважає, що Ситник розголосив відомості про обставини його особистого життя, що не були розсекречені в установленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram