ГоловнаПолітика

Гусовського і ще трьох депутатів Київради виключили з "Самопомочі"

Депутати прикривали корупційні дії колеги.

Гусовського і ще трьох депутатів Київради виключили з "Самопомочі"
Сергей Гусовский
Фото: Сергей Нужненко

Виконавчий комітет політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" ухвалив рішення про виключення депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука і Вадима Васильчука з членів партії за заподіяння значної шкоди репутації політичної сили.

Прес-служба партії повідомляє, що ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок в Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені.

"Незважаючи на численні зауваження з боку суспільства і політради партії Роман Марченко використовував свій депутатський мандат для реалізації ймовірно корупційних схем із земельними ділянками в Києві. У свою чергу, частина депутатів фракції на чолі з Сергієм Гусовським довгий час не робила ніяких дій і заходів для запобігання таких голосувань і недопущення збитків для репутації партії", - йдеться в повідомленні.

У керівництві "Самопомочі" відзначають, що всі виявлені документи щодо ймовірних корупційних схем депутата Марченка передадуть в НАЗК, НАБУ й інші органи правопорядку.

Також виконавчий комітет партії ухвалив рішення про ініціювання процедури відкликання за народною ініціативою депутата Романа Марченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram