ГоловнаПолітика

РНБО ухвалила оборонний бюджет-2019

На потреби сектору безпеки і оборони України направлять понад 5% ВВП.

РНБО ухвалила оборонний бюджет-2019
СНБО
Фото: Михайло Палінчак

Рада національної безпеки і оборони на сьогоднішньому засіданні ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік.

На потреби сектору безпеки і оборони у 2019 році вирішено направити понад 5% ВВП, повідомляє прес-служба РНБО.

"За результатами обговорення РНБО України ухвалила основні параметри оборонного бюджету на 2019 рік. Загалом на потреби сектору безпеки і оборони України буде спрямовано понад 5% ВВП", - йдеться в повідомленні.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що одним з важливих пріоритетів бюджету на наступний рік за дорученням Президента України визначено істотне збільшення грошового забезпечення військовослужбовців.

За словами Турчинова, серед пріоритетних напрямків фінансування на наступний рік заплановано виконання заходів у розробці, підготовці виробництва і закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки, зокрема сучасного високоточного ракетного озброєння, а також посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ.

Пріоритетними визначені також реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку та модернізації спеціального зв'язку та захисту інформації, виконання Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки, посилення контррозвідувального захисту і боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю і т.п.

Крім того, РНБО ухвалила рішення щодо забезпечення надійного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання в Україні.

Раніше повідомлялося, що фінансування сектору оборони і безпеки у 2019 році сягне 200 млрд гривень.

Нагадаємо, що у 2018 році оборонний бюджет становив 163 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram