ГоловнаПолітика

МВС України і берегова охорона Туреччини будуть разом патрулювати Чорне море

У кожної служби буде свій формат взаємодії.

МВС України і берегова охорона Туреччини будуть разом патрулювати Чорне море
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ України і берегова охорона Туреччини спільно патрулюватимуть Чорне море.

Про це домовилися голова МВС Арсен Аваков і командувач берегової охорони Туреччини Ахмет Кендір, повідомляють на сайті МВС.

"З командувачем берегової охорони Туреччини Ахметом Кендіром проводимо серйозні консультації і роботу щодо спільних дій з нашими прикордонниками - механізми моніторингу та оперативного реагування, спільні групи, обмін інформацією. Це значно підсилить нашу присутність у Чорному морі", - заявив Аваков.

Він також підкреслив, що зараз напрацьовують формат спільних дій Берегової охорони Туреччини та українських прикордонників.

У вересні заплановано зустрічі українських і турецьких колег, які пройдуть у Києві й Одесі. За словами Авакова, у кожної служби буде свій формат взаємодії.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал зазначив, що прикордонні відомства країн оновили двосторонні домовленості.

"Берегова охорона Туреччини - давній і надійний партнер Державної прикордонної служби України в рамках Форуму Чорноморського прикордонного співробітництва. Крім постійного обміну інформацією, ми проводимо спільні навчання підрозділів Морської охорони, навчання офіцерів і протидіємо незаконній діяльності браконьєрів в акваторії Чорного моря", - зазначив він.

Берегова охорона Туреччини охоплює чотири регіональні командування. Її підрозділи розміщено в 66 морських портах, а у штаті працюють 5 тис. осіб.

Корабельний склад охорони: чотири корвети, 97 кораблів загального призначення, 73 малі катери; авіаційний склад: 14 вертольотів і чотири літаки.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко констатував, що після анексії Криму Росією військово-стратегічна ситуація в Чорноморському регіоні дуже напружена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram