ГоловнаПолітика

Консульство України в Ростові очолив співробітник департаменту протидії російській загрозі

Він працюватиме в статусі в.о. через політичні причини.

Консульство України в Ростові очолив співробітник департаменту протидії російській загрозі
Фото: Новая газета

Міністр закордонних справ Павло Клімкін призначив тимчасово виконувачем обов'язків генерального консула в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, котрий до цього був радником департаменту Міністерства закордонних справ з протидії загрозам з боку Росії.

Про це Українським Новинам повідомив колишній генконсул Віталій Москаленко, який був призначений на посаду посла в Болгарії.

"Мій наступник Тарас Малишевський уже прибув до Ростова-на-Дону та виконує обов'язки генерального консула", - сказав він.

Москаленко сумнівається, що Малишевський буде офіційно призначений генконсулом, але пояснив, що його призначення не короткострокове.

"Росіяни не дадуть згоди на призначення генконсула з огляду на ряд політичних причин. Нам відразу про це було сказано, адже в нас так само немає генконсулів РФ у Львові, Харкові. Тому ми й не вручали їм так званий консульський патент, а був призначений тимчасово виконувач обов'язків", - пояснив він.

Статус в.о. не обмежує Малишевського в роботі.

Нагадаємо, що Україна не має посла в Росії. Останнім дипломатом, який обіймав цю посаду, був Володимир Єльченко. Президент Петро Порошенко в грудні 2015 року перевів його на посаду постійного представника України при Організації Об'єднаних Націй.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram