ГоловнаПолітика

Суд про продовження арешту Вишинському відклали

Ознак інфаркту в нього не знайшли.

Суд про продовження арешту Вишинському відклали
Кирилл Вышинский (в центре) с адвокатами
Фото: most.ks.ua

Херсонський міський суд відклав до 6 вересня розгляд клопотання прокуратури АРК про продовження запобіжного заходу голові «РИА Новости-Украина» Кирилу Вишинському, який перебуває під арештом за звинуваченням у державній зраді.

Засідання відновлять у четвер об 11:00, передає Крим.Реалії.

Крім того, суддя Галина Радченко відмовила в задоволенні заяви сторони захисту Вишинського про відвід судді Ярослава Мусулевського у зв'язку з необґрунтованістю клопотання.

Клопотання про продовження запобіжного заходу голові «РИА Новости-Украина» розглядатиме Мусулевський. Також суддя Радченко із залу суду скерувала Вишинського на проходження медобстеження. Сторона звинувачення повідомила, що в нього не знайшли ознак інфаркту.

За словами адвоката Вишинського Андрія Доманського, 6 вересня підсудний буде на засіданні.

Нагадаємо, Вишинського затримали біля свого будинку 15 травня за підозрою в державній зраді. За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив у Крим, де за завданням керівництва МИА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

6 липня Вишинському повідомили другу підозру за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів), оскільки під час обшуків в орендованому Вишинським банківському сейфі знайшли самозарядний нарізний пістолет FN Browning M1906.

Вишинський, маючи український паспорт, отримав також російське громадянство. На суді в червні він відмовився від громадянства України.

11 липня суд продовжив утримання Вишинського під вартою до 13 вересня. Його захист мав намір оскаржити це рішення, але адвокати не прийшли на засідання з приводу апеляції. Засідання перенесли на 6 серпня, за підсумками якого Вишинському скоротили термін арешту на п'ять днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram