ГоловнаПолітика

Поліція розслідує підробку документів у зв'язку з ліквідацією Верховного Суду України, - "в. о. Голови суду" Гуменюк

Провадження розслідується з 6 липня.

Поліція розслідує підробку документів у зв'язку з ліквідацією Верховного Суду України, - "в. о. Голови суду" Гуменюк
Фото: Zik

Головне управління Національної поліції в Києві розслідує кримінальне провадження за фактом підробки документів і їх використання у зв'язку з ліквідацією Верховного суду України. Про це в коментарі Українським Новинам повідомив "виконувач обов'язків голови суду" Василь Гуменюк.

"Ми зверталися до Генеральної прокуратури, оскільки вважаємо незаконним ліквідацію Верховного Суду України. Генеральна прокуратура переадресувала наше звернення до поліції, і ГУ НП в Києві порушило кримінальне провадження", - сказав він.

За його словами, кримінальне провадження розслідується з 6 липня.

Воно зареєстроване за статтею 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу.

Гуменюк повідомив, що попередній склад Верховного Суду тримає це розслідування на контролі та постійно скеровує запити для отримання інформації про хід справи.

При цьому він не зміг уточнити, на якому етапі зараз перебуває ця справа.

Як повідомлялося раніше, Верховний Суд України (попередній склад Верховного Суду) вважає ліквідацію суду злочином і вимагає від Генеральної прокуратури відкриття кримінального провадження.

21 червня ВККС рекомендувала перевести 12 суддів зі складу "старого" Верховного Суду України в апеляційні суди Києва та Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram