ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило справу проти VAB банку, яка вже була закрита через відсутність складу злочину, - ЗМІ

Прес-служби Олега Бахматюка звертає увагу ЗМІ на некоректність подання інформації.

НАБУ відкрило справу проти VAB банку, яка вже була закрита через відсутність складу злочину, - ЗМІ
Фото: truth-about-bahmatuk.com

Сьогодні в деяких ЗМІ з'явилася інформація щодо постанови Солом'янського суду про ситуацію з VAB банком, яка була винесена за поданням детективів НАБУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Олега Бахматюка, повідомляє "ДС".

"Звертаємо увагу ЗМІ на некоректність подання такої інформації, особливо з огляду на те, що не був узятий коментар іншого боку", - наголосили в прес-службі.

"Так, всі факти, які були наведені в постанові суду, вже півтора року розслідувалися іншими правоохоронними органами, були проведені десятки допитів і слідчих дій, в результаті чого справа була закрита через відсутність складу злочину", - йдеться в повідомленні.

Більш того, як зазначив інвестор VAB-банку Олег Бахматюк: "Було офіційно підтверджено, що ніякого виведення грошей з банку не було. Це документально підтверджено іншими правоохоронними органами і справа була закрита. Всі ті операції, про які йдеться в поданні детектива НАБУ - були внутрішніми банківськими операціями. Гроші не виходили з банку".

Також в прес-службі відзначили, що представники банку неодноразово вказували представникам НАБУ на всі ці факти, але детективи НАБУ прийняли рішення ігнорувати будь-які логічні аргументи.

"Хочемо нагадати, що відповідно до закону "Маски-шоу стоп" слідчі органи не мають права повторно відкривати закриті справи. Але, як бачимо, закон ігнорується і не діє. На жаль, зараз доведеться витрачати масу часу, зусиль і коштів платників податків на те, щоб довести давно доведені факти", - наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram