ГоловнаПолітика

У ГПУ заявили, що телефон головного редактора "Схем" прослуховувати не будуть

Седлецька виступає в ролі можливого свідка у справі Ситника.

У ГПУ заявили, що телефон головного редактора "Схем" прослуховувати не будуть
Фото: стопкадр youtube

Генеральна прокуратура не здійснюватиме жодного втручання в професійну діяльність і особисте життя ведучої програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.

Про це повідомив в Фейсбуці речник ГПУ Андрій Лисенко.

Він прокоментував рішення суду про надання тимчасового доступу слідчим ГПУ до телефону Седлецької.

"Особа, стосовно якої прийнято рішення судом, виступає разом з іншими громадянами в ролі можливого свідка. Документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надано доступ судом, не буде включати змісту розмов. Мова також не йде про прослуховування вказаної особи й інших абонентів. При цьому не буде здійснюватися ніякого втручання в професійну діяльність і особисте життя", - наголосив Лисенко.

Він зазначив, що суд дозволив провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу і місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ.

"Цей період починається з моменту припинення негласних заходів щодо цивільної дружини К.Кулика Ірини Німець до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджуються ці обставини", - додав Лисенко.

Нагадаємо, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генпрокуратурі отримати від провайдера інформацію про телефонні розмови Седлецької. У постанові суду йшлося про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки з липня 2016 по листопад 2017 року, а також до даних про місцезнаходження її телефону протягом цих 17 місяців.

Седлецька разом з низкою інших журналістів проходить свідком у справі про можливе розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Ситником. Причиною стало злите в мережу аудіо розмови офрекордс з головними редакторами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитує матеріали справи щодо екс-прокурора Кулика.

У кінці листопада повідомлялося, що Ситник дав пояснення з цієї справи. У серпні стало відомо, що ГПУ готує йому підозру в розголошенні даних досудового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram