ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Савченко до 30 жовтня

Народна депутатка перебуває за ґратами вже майже півроку.

Суд продовжив арешт Савченко до 30 жовтня
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою народного депутата Надії Савченко, який минав 7 вересня, до 30 жовтня.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні у вівторок, задовольнивши клопотання сторони звинувачення, пише "Інтерфакс-Україна".

У взятті Надії Савченко на поруки суд відмовив.

Вона перебуває під вартою з 23 березня 2018 року.

Нагадаємо, що Савченко разом з Володимиром Рубаном підозрюють у підготовці терактів у Києві. Досудове розслідування завершилося на початку серпня, але захист Савченко дуже повільно вивчає матеріали справи.

22 березня Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дозволила її арешт і взяття під варту.

Їй закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

За даними експертизи, жертвами теракту, в підготовці якого звинувачують Савченко і Рубана, стали б щонайменше 7 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram