ГоловнаПолітика

Австрійський канцлер закликав Росію повернутися за стіл переговорів щодо Донбасу

Вирішення ситуації можливе тільки у спосіб мирних переговорів.

Австрійський канцлер закликав Росію повернутися за стіл переговорів щодо Донбасу
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц закликає Росію повернутися за стіл переговорів, оскільки вирішення ситуації на Донбасі можливе тільки у спосіб мирних переговорів, а не військової агресії. Про це він заявив сьогодні в Києві на спільному брифінгу з президентом Петром Порошенком, пише "Інтерфакс-Україна".

"Конфлікт на сході України може вирішитися тільки за столом переговорів, і ніколи не буде військового вирішення цього конфлікту. У зв'язку з цим я хотів би звернутися до Росії із закликом повернутися за стіл переговорів, тому що це повернення потрібне й у нормандському форматі... це єдиний формат, який у нас поки що існує, єдина можливість для переговорів, щоб колись знайти мирне вирішення", - наголосив Курц.

Курц уточнив, що на зустрічі з Порошенком обговорювалася ситуація на сході України. "Нас дуже турбує, що ситуація досі залишається складною, як і раніше", - зазначив він.

Канцлер нагадав, що наступного дня після того, як він став головою в ОБСЄ, 2 січня 2017 року із главою МЗС Павлом Клімкіним відвідав Донбас, і "було жахливо бачити, наскільки ситуація була для людей страшною, наскільки обмеженими були їхні умови життя і наскільки поганими умови життя".

"Я зараз говорю не тільки як федеральний канцлер Австрії, а і як голова Ради Євросоюзу, що ми очікуємо дуже чіткої реакції на російську агресію, й у зв'язку з цим у червні цього року ми продовжили санкції проти агресора", - сказав він, зазначивши, що необхідно продовжувати діалог для мирного вирішення конфлікту.

Курц додав, що Австріяі надалі надаватиме гуманітарну допомогу Україні для підтримки людей на сході країни. "І ми погодилися надати ще 1 млн євро для організації Карітас, яка буде надавати допомогу", - сказав він.

31 серпня 2017 року Курц заявляв, що необхідно вжити термінових заходів для запобігання екологічній катастрофі на Донбасі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram